Nieuws

 
05-12-2010

Heffings- en invorderingsrente 1e kwartaal 2011: 2,5%

Bij het opleggen van belastingaanslagen kent de Belastingdienst twee soorten rente: heffingsrente en invorderingsrente. Wie te weinig belasting heeft betaald, moet heffingsrente aan de Belastingdienst betalen. Daarentegen vergoedt de Belastingdienst heffingsrente als iemand te veel...
meer...

 
12-11-2010

Belastingdienst maakt geen heksenjacht op zzp’ers

Er is geen sprake van een heksenjacht door de fiscus op zzp’ers. Dat antwoordt staatssecretaris Weekers (Financiën) op vragen van de Tweede Kamerleden Smeets en Groot (beiden PvdA). Er kunnen uiteraard wel meningsverschillen tussen zzp’ers en de belastingdienst ontstaan over de zogenaamde...
meer...

 
05-10-2010

Hoofdpunten regeerakkoord

Zojuist heeft de CDA-fractie ingestemd met het regeerakkoord. Dat betekent dat u ervan uit kunt gaan dat Nederland een nieuw kabinet heeft (VVD-CDA met gedoogsteun van de PVV) en dat de volgende plannen uitgevoerd zullen worden. Wij willen u graag in aanvulling op onze nieuwsbrief van vorige...
meer...

 
21-09-2010

Hoofdpunten uit de Miljoenennota 2011

Op Prinsjesdag heeft het kabinet de wetsvoorstellen Belastingplan 2011 en Overige fiscale maatregelen 2011 aangeboden aan de Tweede Kamer. Het kabinet hoopt met de voortzetting van enkele fiscale stimuleringsmaatregelen Nederland weer uit het slop te halen. De hoop is gevestigd op de...
meer...

 
27-06-2010

VAR verklaringen telefonisch te controleren.

De Belastingdienst maakt het controleren van VAR-verklaringen een stuk eenvoudiger. Ondernemers kunnen de echtheid van deze verklaringen voortaan telefonisch checken.Op basis van de bij de Belastingdienst bekende gegevens wordt gecontroleerd of de combinatie BSN – VAR klopt. Als de combinatie...
meer...

 
14-03-2010

Kabinet ondersteunt zelfstandigen zonder personeel

Het kabinet treft maatregelen om zzp-ers beter te ondersteunen in tijden van economische achteruitgang. In samenwerking met het ministerie van Economische Zaken komt er een digitaal informatieloket specifiek voor zzp-ers. Dat bevat een overzicht van alle regels en faciliteiten vanuit de...
meer...


ZZP café