Nieuws

 
02-08-2011

Langere fiscale aftrekbaarheid voor pensioenpremie ZZP'er

De Pensioenwet biedt Zelfstandigen Zonder Personeel de mogelijkheid om nog drie jaar vrijwillig pensioen op te bouwen via het pensioenfonds van het bedrijf waar ze het laatst in loondienst waren. De betaalde pensioenpremie is in dat geval fiscaal aftrekbaar. De pensioenuitkering is dan te...
meer...

 
26-04-2011

Helft ZZP'ers kan meer opdrachten aan

Zzp'ers hebben in 2010 gemiddeld de helft (54%) van hun beschikbare tijd declarabel besteed. De helft van de ondervraagde zzp'ers geeft aan vorig jaar minder opdrachten te hebben gehad dan wenselijk. Met name in de informatie- en communicatiebranche was dit het geval (54%). Dit blijkt uit...
meer...

 
28-02-2011

Langer voordeliger pensioensparen voor zzp'er

DEN HAAG - Werknemers die voor zich zelf beginnen als zelfstandige zonder personeel (zzp'ers), kunnen straks langer bij het pensioenfonds van hun oude werkgever blijven. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) wil hiervoor vanaf 2012 de termijn verlengen van drie jaar naar tien jaar....
meer...

 
25-01-2011

Het eerste ZZP Café geslaagd!

Afgelopen vrijdag was de eerste keer dat wij het ZZP Café mochten organiseren. De reacties van de aanwezigen waren erg enthousiast. Een mooi voorbeeld is de enthousiaste blog van één van de bezoekers Erik de Wilde van Prodifo fotografie. Link naar zijn blog: ...
meer...

 
16-12-2010

Belastingtarieven en schijven inkomstenbelasting 2011

Per 1 januari 2011 gelden de volgende belastingtarieven in box 1 van de Wet IB 2001: Bij een belastbaar inkomen uit werk en woning (box 1) tot een bedrag van 18.628 euro bedraagt het tarief 1,85 procent. De tweede schijf loopt van 18.628 euro tot 33.436 euro. In deze schijf bedraagt het...
meer...

 
15-12-2010

ZZP'er ervaart steeds meer concurrentie

ZZP'ers ervaren in toenemende mate concurrentie van soortgenoten: ruim een derde (36 procent) van de ZZP'ers vindt dat de concurrentie toeneemt in de eigen branche. Slechts 6 procent vindt dat de concurrentie juist afneemt en 37 procent houdt het erop dat het gelijk blijft. Opvallend...
meer...


ZZP café