Nieuws

Wet en regelgeving
09-10-2015

Vervanging VAR: Belastingdienst publiceert voorbeeldovereenkomsten

De Belastingdienst heeft de eerste twee voorbeeldovereenkomsten vrijgegeven waarmee opdrachtgevers en opdrachtnemers kunnen gaan werken. Nu alleen de Eerste Kamer nog moet instemmen met deze vervanging van de VAR, zal de Belastingdienst op korte termijn het aantal beoordeelde en goedgekeurde...
meer...

Wet en regelgeving
06-10-2015

Geen verzekeringsplicht voor de zzp'er

Er komt geen verzekeringsplicht voor de zzp’ er (zelfstandige zonder personeel). U moet zelf zorgen voor uw verzekeringen tegen bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, maar ook voor een aanvullende oudedagsvoorziening. Die vrijwilligheid en verantwoordelijkheid blijft bij de zzp’er....
meer...

 
20-02-2014

Collectieve pensioenregeling voor zelfstandigen

Er komt mogelijk een collectieve pensioenregeling voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). De details worden momenteel uitgewerkt, maar de hoofdlijnen zijn al wel bekendgemaakt. Het moet vooral een flexibele regeling worden, zodat u als zelfstandige vrijwillig in en uit kunt stappen en...
meer...

 
27-10-2013

Geen btw-aangiftebrief meer in 2014

De Belastingdienst stopt met het versturen van de aangiftebrief omzetbelasting. Deze brief ontvangen ondernemers nu nog automatisch als een herinnering voor het op tijd doen van de aangifte. Bij de brief zit ook een acceptgiro waarmee de verschuldigde btw kan worden voldaan. Vanaf 2014...
meer...

 
30-09-2013

Extra fiscaal voordeel bij aanschaf elektrische auto

De elektrische auto is aan een opmars begonnen. Niet verwonderlijk, want een dergelijke auto is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Het scheelt namelijk aanzienlijk in de brandstofkosten en er zijn allerlei fiscale stimuleringsmaatregelen. Niet voor niets wijst...
meer...

 
25-09-2013

Bent u al klaar voor SEPA betalingen en incasso's?

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); Bericht door...
meer...


ZZP café